Maandag: Yokohama

Vandaag is het “oude mensen dag”. Een nationale feestdag dus zowel Jan en Mariko hebben vrijaf. We spreken met Jan af in Yokohama station. Aangezien hij daar werkt kent hij de stad die even buiten Tokyo ligt als z’n broekzak. Yokohama is de stad die bekend staat om haar groot reuzenrad en de haven. Het is een vrij nieuwe stad en ze voelt ook vrij Europees aan.
We starten met de rondleiding in de buurt van de “Yokohamase” Mercator.
In de verte zien we in het midden van het centrum een mini-pretpark met rollercoasters liggen. De oogjes beginnen te glunderen. Gaan we daar in? Oh-ja! We kopen een ticketje en gaan aanschuiven voor de Vanish. Een roze rollercoaster die plots in de grond verdwijnt. Kort maar krachtig, niet overkop. Ideaal voorsmaakje voor onze trip naar Disney Sea van morgen.
We wandelen verder richting de pier van Yokohama. Het is mooi weer en dus vrij druk in de stad. Mensen zitten op een matje met hun gezin een lekkere bento-box te verorberen. Wij kopen een pintje en kuieren rustig verder richting China Town.
Een drukte van jewelste! Massa’s restaurantjes die allemaal dezelfde dim sum’s verkopen, massa’s souvenirwinkels die allemaal dezelfde “made in China” brol verkopen.
In een smal steegje kruipen we een donker vuil kot binnen. Hier gaan we vers geraspte noedels eten, in een iet-wat pikante saus. Super lekker en goedkoop, maar o-zo pikant. Heerlijk gewoon! Het fijna aan Japan is dat je steeds gatis fris water krijgt aan tafel. Dit konden we hier goed gebruiken.
Na de lunch lopen we nog wat verder de stad in en passeren we langs het stadion van de Yokohama Baystars. Een van de betere baseball-clubs van Japan. Er is een match bezig, maar aangezien die uitverkocht is kunnen we geen kijkje nemen in het stadion. Er heerst wel een leuke sfeer rond het stadion dus kijken we de boel af op ons gemak.
Aangezien Jan vanavond op business-trip vertrekt nemen we afscheid.
Wij passeren nog even langs het mini pretpark en kruipen de metro op richting Kichijoji.
Daar hebben we afgesproken met de broer van Mariko, Tomoaki.
We drinken wat biertjes en een litertje GT. We eten wat pizza en fried chicken. We praten wat bij, de dag avond voorbij.
Vroeg in ons bed, want morgen wachten Micky & Minnie. Dankjewel mama en papa van Mariko voor de tickets!

IMG_3963.JPG

IMG_3965.JPG

IMG_3969.JPG

Leave a comment